Et solglimt i hverdagen

Diabetesbehandling

​På Solglimt har alle diabetes. Ind imellem kan der bo unge med andre somatiske kroniske sygdomme, hvis vi vurderer at behandlingsprincipperne stemmer overens med den struktur diabetes kræver. Når man bor på Solglimt, kan man opleve, at det er en stor lettelse at være sammen med andre, der også har diabetes. Dagligdagens rutiner er bygget op omkring diabetesbehandlingen, der er faste tider for blodsukkermålinger, insulinindtag mm. Der bliver lagt stor vægt på at vise børnene/de unge værdien ved, at have en velreguleret diabetes.​ Ind imellem kan de psykiske belastninger hos den unge være så omfattende, at personalet overtager styringen af insulinbehandlingen. Da et af formålene med anbringelsen er, at støtte de unge i, at skabe en identitet ved siden af det at være kronisk syg, foregår den lægefaglige regulering og kontrol på Solglimt. En gang månedligt gennemgår Holbæk børneafdelings administrerende overlæge, Annie Ellermann, alle børn og unge og vurderer om noget i den medicinske behandling skal ændres. Derudover sparre Solglimt jævnligt med Annie i forhold til ændringer.

Solglimt lægger stor vægt på samspillet og balancen mellem kost, insulin og motion. Ud over at skulle lære at håndtere sin diabetes hensigtsmæssigt, i form af den rette mængde insulin, er børnene/de unge også på skift med til at handle og tilberede mad i køkkenet. Desuden oplæres, guides, og vejledes de unge i kulhydrattælling ud fra det niveau de er på.

​At spise sundt og dyrke motion er vigtigt for alle mennesker, når man har diabetes kan effekten af at efterleve dette ses og mærkes øjeblikkeligt, det vil vi gerne vise alle vores unge. På Solglimt arbejder vi med børn og teenagere, hvor overskuddet til at leve sundt kan være udfordret. Vi gør derfor meget ud af at motivere den enkelte til at ændre mønstre, og forsøger hver dag at tilbyde forskellige former for aktivitet i vores gode rammer.​

HAR DU SPØRGSMÅL?​

KONTAKT INSTITUTIONEN HER, OG VI VENDER TILBAGE HURTIGST MULIGT

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​SOLGLIMT

Solglimtvej 13,

​4540 Fårevejle

Telefon: +45 59 65 32 33

​E-mail: solglimt@solglimt.net

OM OS​

Solglimt er et opholdssted for børn og unge i alderen fra 10 til 23 år, der har svært ved at håndtere deres diabetes. Institutionen er drevet i henhold til Servicelovens § 66 stk. 6.