Solglimt - Hvor alle har diabetes og støtter hinanden

Søger du et diabetes opholdssted med speciale i diabetesbehandling?

Solglimt er et diabetes opholdssted for unge med diabetes og lejlighedsvis andre somatiske kroniske sygdomme, når vores behandlingsprincipper harmonerer med de specifikke krav ved diabetes. På Solglimt kan du opleve den store lettelse ved at være sammen med ligesindede, der også har diabetes.

Vores diabetes opholdssted i Fårevejle er for alle uanset om du kommer fra Aarhus, Odense, København. Vi tager imod børn og unge fra hele Danmark. Vi glæder os til at tage imod jer!

Kontakt os og hør mere

Struktureret hverdag med fokus på diabetesbehandling

På Solglimt tilbyder vi en dagligdag, der er nøje tilpasset til diabetesbehandlingen. Vi har etableret faste rutiner for blodsukkermålinger, insulinindtag og andre vigtige aspekter af behandlingen. Vores mål er at lære børn og unge værdien af at have en velreguleret diabetes.

Vi forstår, at der kan være perioder, hvor de unge oplever betydelig psykisk belastning. I sådanne tilfælde træder vores dygtige personale til og overtager kontrollen over insulinbehandlingen. Vi sørger for at støtte og vejlede dem gennem disse udfordrende perioder, så de kan få den nødvendige hjælp og støtte til at opretholde en stabil diabetesbehandling.

Lægefaglig regulering og kontrol for etablering af identitet

På Solglimt prioriterer vi at støtte de unge i at skabe en identitet ud over deres kroniske sygdom. Derfor varetages den lægefaglige regulering og kontrol af vores dygtige personale.

Månedligt gennemgår vores administrerende overlæge, Annie Ellermann fra Holbæk børneafdeling, alle børn og unge for at vurdere eventuelle ændringer i den medicinske behandling. Vi samarbejder også regelmæssigt med Annie omkring eventuelle ændringer.

På Solglimt lægger vi stor vægt på samspillet og balancen mellem kost, insulin og motion. Udover at lære at håndtere deres diabetes korrekt ved at administrere den rette mængde insulin, deltager børnene og de unge også på skift i at handle ind og tilberede mad i køkkenet. 

Desuden bliver de vejledt og undervist i kulhydrattælling, der passer til deres individuelle niveau.

Sund kost og motion forbedrer livet med diabetes

At spise sundt og dyrke motion er vigtigt for alle, men når man har diabetes, kan effekten af at efterleve dette ses og mærkes øjeblikkeligt. På Solglimt ønsker vi at vise vores unge, hvordan en sund livsstil kan forbedre deres tilstand.

Vi arbejder med børn og unge, der måske har udfordringer med at finde overskud til at leve sundt. Derfor lægger vi stor vægt på at motivere den enkelte til at ændre mønstre og tilbyder dagligt forskellige former for aktiviteter i vores fantastiske omgivelser.

Kontakt os og hør mere om vores diabetesbehandling

Er du interesseret i at vide mere om Solglimt og vores støtte til unge med diabetes? Så er du meget velkommen til at kontakte os.

Du kan ringe til os på telefon 5965 3233 eller ved at sende en mail til solglimt@solglimt.net. Alternativt kan du benytte dig af vores kontaktformular, så sørger vi for at kontakte dig hurtigst muligt.